Revák Katalin Vázlatok I.
Kiállítás

A hónap műtárgya – február

Február hónapban Revák Katalin festőművész Vázlatok I. című alkotását láthatják

Időpont:

Rendszeres
Időpontja:
Havonta egyszer

Az esemény leírása:

A hónap műtárgya című sorozatunkban, képzőművészeti alkotásokat és azok alkotóit mutatjuk be Önöknek. A galéria teljes tárlata megvásárolható.

Ebben a hónapban Revák Katalin kerámiatervező művész Vázlatok I. című alkotását láthatják.

Az alkotó: Revák Katalin kerámiatervező művész

„Revák Katalin fiatal keramikusművész, aki bár Budapesten él, ma is rendszeresen visszajár Fehérvárra, meglátogatni a családját, megnézni egy érdekes kiállítást, vagy éppen tanítani. Amikor a városban van, mindig biciklivel közlekedik, a bokros teendői miatt jó előre egyeztetett interjúra is két keréken érkezett. Katival régóta ismerjük már egymást, de az évtizedes ismeretség ellenére nagyon sok mindent én sem tudok róla, az olvasók meg talán még ennél is kevesebbet…”

„..Nem próbálkoztam mással. Inkább csak azon gondolkodtam, hogy a kerámia vagy a festés az, ami jobban érdekel. Egyértelműen a kerámia mint anyag fogott meg igazán, és ezt éreztem igazán sajátomnak…”

„..Édesapám festő, és édesanyám is foglalkozott művészettel. Nagyon korán elkezdtem festeni. Amikor már járni tudtam, ecsetet fogtam a kezembe, és összefestettem Apa képeit. Pár éves voltam, amikor édesapám tartott egy rajztábort Zánkán, ahol észrevették, hogy jól nyúlok az agyaghoz, jól formázom. Na, onnantól kezdve már tudatos volt a döntés. A Munkácsyba felvételiztem, ahol sok gondot fordítottak arra, hogy fiatal korom ellenére elmehessek kerámia szakkörökre. Úgyhogy egészen első osztálytól kezdve ezzel foglalkozhattam.”

forrás

Az alkotás:

méret: 35 x 50 (cm)

papír, diófapác

Belépő:

Ingyenes

Iratkozzon fel

hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a Köfém Művház hírlevelére és értesüljön elsőként programjainkról!