Iratkozzon fel

hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a Köfém Művház hírlevelére és értesüljön elsőként programjainkról!

Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE)

A legrégebben szerveződött közösségünk a Selmecbányán, 1892-ben alakult Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) tagjai is – főleg – az KÖFÉM Oktatási és Közművelődési Központban tartják összejöveteleiket. Az egyesület célja a magyar bányászat és kohászat egyetemes érdekeinek szolgálata, a bányász, kohászemlékek, társadalmi hagyományok ápolása, a tagság emberi kapcsolatainak előmozdítása.

Az egyesületnek tagja lehet mindenki, aki azonosul a bányász, kohász szakma múltjával, jelenével és építő javaslataival támogatja a közösség munkáját. A tagok minden hónap utolsó szerdáján szakmai klubdélután keretében találkoznak a művelődési házban, ahol meghívott előadók tartanak színvonalas előadásokat a szakma életéről.

Félévenként rendeznek szakestélyt, ami a hagyományokhoz hű koreográfiát, kötött és kötetlen programot egyaránt tartalmaz.

Éves programterv alapján dolgoznak, amelyben jut hely a hagyományőrző találkozókon túl, ismeretterjesztő előadásoknak, kirándulásoknak, tanulmányutaknak, szórakoztató (zenés, táncos, nótázós) összejöveteleknek is).