Egyéb kategória

A magyar kultúra napja

Minden évben január 22-én ünnepeljük ezer éves hagyományaink, kultúránk nagyságát.

Időpont:

2021. január 22., 10:00
Időpontja:

Az esemény leírása:

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, a Magyar Kultúra Napját, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le és jelölte meg dátummal Csekén, a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

„Ez a nap annak tudatosítására is alkalmas, hogy az ezeréves örökségből meríthetünk, és van mire büszkének lennünk, hiszen ez a nemzet sokat adott Európa, a világ kultúrájának. Ez az örökség tartást ad, ezzel gazdálkodni lehet, valamint segíthet a mai gondok megoldásában is”. Fasang Árpád zongoraművész, kulturális diplomata, Magyarország volt UNESCO-nagykövete ezeket a gondolatokat mondta, amikor felvetette az emléknap ötletét, még 1985-ben.*

A Köfém Művelődési Ház 2021-ben , online emlékezik meg erről a jeles napról, Szalai Szonja és Rechner Csaba zeneművészek közreműködésével. Ünnepi összeállításunkat facebook oldalunkon vagy youtube csatornánkon tekinthetik meg.

*Tartalmi forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/A_magyar_kult%C3%BAra_napja

Belépő:

ingyenes

Iratkozzon fel

hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a Köfém Művház hírlevelére és értesüljön elsőként programjainkról!