GOverseny 2021
Egyéb kategória

III. Királyok Kupája – góverseny a királyok városában

III. Királyok Kupája góverseny a királyok városában

Időpont:

2021. június 19., 10:00
– 2021. június 19., 20:00 között

Az esemény leírása:

Idén immár III. alkalommal került megrendezésre a Királyok Kupája goverseny a Köfém Művelódési Házban.

A négyezer éves, távol-keleti eredetű stratégiai játék komoly múlttal rendelkezik Székesfehérváron, hiszen a ’90-es években és a 2000-es évek elején a Művelődési Ház heti góklubnak és több versenynek is otthont adott.

A Királyok Kupája góverseny 2018-ban került először megszervezésre, majd 2019 után idén harmadszor gyűltek össze a versenyzők a verseny keretein belül Székesfehérváron.

Az idei verseny 14 résztvevőjének többsége Budapestről érkezett, azonban öröm volt látni, hogy 4 székesfehérvári versenyző is asztalhoz ült. A verseny rangját emelte, hogy két danos, tehát amatőr gómesteri címmel rendelkező játékos is részt vett a küzdelmekben.

Megnyitó ünnepség

Góverseny leírása:

A verseny 4 fordulóból állt, így minden játékos 4 partit játszott  a nap folyamán. Nagyon sok érdekes és szoros parti volt a játékosok között, többször megesett, hogy 1,5 pont döntött a győztes javára, ami az egyik legszűkebb különbség egy parti végeredményét tekintve. Jó volt látni, hogy az egész esemény szokás szerint baráti közegben és nagyon jó hangulatban zajlott le.

Rendszer, szabályok:

Svájci rendszerű, mínusz két köves hendikep verseny, négy fordulóval, japán szabályok
szerint. Komi: 6,5 pont (előnyadásos partiknál 0,5 pont).
16 főig egy, 16 fő felett két vagy több csoportban.
Gondolkodási idő: játékosonként 40 perc + 2×20 másodperc byo-yomi.

 

EREDMÉNYEK

A verseny győztese Záhonyi Bálint (2 dan) lett, aki veretlenül zárta a napot, nyereménye egy gravírozott kupa és egy borválogatás lett. Második helyen Buzás Ferenc (1 dan) végzett, aki 3 győzelem mellett csupán a győztestől kapott ki, ő szintén egy borválogatást vihetett haza. A harmadik és negyedik helyen széksfehérvári versenyzők végeztek, Bővíz László (7 kyu) harmadik, Bővízné Detre Judit (11 kyu) negyedik lett, mindketten egy-egy távol-keleti tematikájú könyvvel lettek gazdagabbak.

Támogatók:
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
Köfém Nonprofit Kft.

Belépő:

ingyenes

Iratkozzon fel

hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a Köfém Művház hírlevelére és értesüljön elsőként programjainkról!